CollageMaker_20200427_234839720.jpg

Koronan aiheuttamat mullistukset jatkuivat huhtikuussa. Etätöitä ja etäkoulua. Elämä pyöri pitkälti oman kodin nurkissa. Aikaa kirjojen lukemiseen ja äänikirjojen kuuntelemiseen olisi siis ollut runsaasti, mutta samaan aikaan keskittymiskykyni on ajoittain ollut kadoksissa. Huhtikuussa kuitenkin sentään luin kuusi kirjaa ja kuuntelin kuusi äänikirjaa. Yhteensä kaksitoista kirjaa.

Huhtikuussa lukemani arvostelukappaleet olivat helmi-maaliskuussa saapuneita kirjoja. Ja hyviä kirjoja olivatkin! Karin Slaughterin Viimeinen leski on jatkoa loistavalle Sara Linton ja Will Trent -sarjalle. Elly Griffithsin Aavekentät on niin ikään jatkoa sarjalle, seitsemäs Ruth Galloway -dekkari. Kuukauden kolmas luettu arvostelukappale oli Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Valkoinen tuli, yhdestoista suomennettu Pendergast-dekkari. Torey Haydenin Satutettu lapsi on tuttua Haydenia, tositarina 9-vuotiaasta walesilaisesta tytöstä. Camilla Stenin Kadonnut kylä on kauhujännäri hylätystä, autioituneesta ruotsalaiskylästä.

Mutta äänikirjojen suhteen huhtikuu oli kehnompi kuukausi. Kuuntelin monta keskinkertaista, jopa huonoa äänikirjaa. Huhtikuun äänikirjojen parasta antia tarjosi Matthew Costellon ja Neil Richardsin tuttu Cherringhamin mysteerit -sarja. Viidestoista osa Yksi askel harhaan vie Jackin ja Sarahin selvittelemään rakennusmiehen kuolemaa. Kuudennessatoista osassa Ratkaiseva ristikko omalaatuinen cherringhamilaismies on jättänyt testamentin, jossa pitää ratkaista ristikko, ja taas Jackilta ja Sarahilta pyydetään apua. Mysteerit ratkeavat jälleen kerran näppärästi ja viihdyttävästi.

Huhtikuun kirjat:
35. 🎧 Meritta Koivisto: Sukulainen ⭐ 3/5
36. 📘 Karin Slaughter: Viimeinen leski ⭐ 4/5
37. 📘 Troll: Mestarietsivä Peppunen ja Kuuttoman yön jättiläinen ⭐ 3/5
38. 🎧 Claire S. Duffy: Muukalainen ⭐ 1/5
39. 📘 Elly Griffiths: Aavekentät ⭐ 4/5
40. 🎧 Rob Sears: Donald Trumpin kauneimmat runot ⭐ 2/5
41. 🎧 Christian Rönnbacka: Majakka ⭐ 3/5
42. 🎧 Costello & Richards: Yksi askel harhaan ⭐ 4/5
43. 📘 Preston & Child: Valkoinen tuli ⭐ 4/5
44. 📘 Torey Hayden: Satutettu lapsi ⭐ 4/5
45. 🎧 Costello & Richards: Ratkaiseva ristikko ⭐ 3/5
46. 📘 Camilla Sten: Kadonnut kylä ⭐ 3/5