IMG_20200407_214534_567.jpg

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Pum!
Maa järisi jälleen rajusti. Saran täytyi ottaa tukea sohvasta, ennen kuin hän pystyi menemään Willin perässä takapihalle.
Will katseli taivaalle. Puiden takaa taivaalle nousi tumma savupilvi.

Yhdysvaltain tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksessa, CDC:ssä, työskentelevä epidemiologian erikoislääkäri siepataan. Neljä viikkoa myöhemmin voimakkaat pommit räjähtävät Atlantassa Emoryn kampusalueella, jossa sijaitsee yliopiston lisäksi kaksi sairaalaa, tutkimuslaitoksia, FBI:n päämaja ja CDC. Lääkäri Sara Linton ja erikoisagentti Will Trent säntäävät auttamaan, mutta he joutuvat keskelle omituista kohtausta ja Sara kaapataan.

Kaiken takana oli järjestö, solu, joka suunnitteli jotain vielä isompaa tuhotyötä.

Karin Slaughter on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista. Eikä suotta. Olen pitänyt todella paljon niin hänen Sara Linton ja Will Trent -sarjoistaan kuin myös itsenäisistä romaaneista. Nyt trillerikuningattarelta on suomennettu jännäri Viimeinen leski, joka on jatkoa Sara Lintonin ja Will Trentin tarinalle.

Viimeinen leski käynnistyy hitaanlaisesti. Tai no, toiminnan keskelle päästään melko nopeasti, mutta samat tapahtumat käydään läpi niin Saran, Willin kuin myös Faithin näkökulmasta. Mielenkiintoinen tapa kuljettaa juonta eteenpäin, mutta samalla tämä aiheuttaa romaaniin turhan paljon toistoa ja joutokäyntiä.

Tarinan edetessä henkilöhahmojen tiet erkanevat. Sara siepataan ja viedään syrjäiseen leiriin, Will etsii häntä tarmokkaasti, Faithilla on omat tutkimuksensa. Jokaisella kertojalla on tärkeä osansa juonen kuljetuksessa, mutta Saran osuus on ehdottomasti se mielenkiintoisin. Mutta 550 sivua on paljon, eikä olisi ollut ollenkaan pahitteeksi tiivistää ja terävöittää kerrontaa.

Viimeinen leski on jännittävä, tiivistunnelmainen ja toiminnantäyteinen trilleri. Ei parasta Slaughteria mutta ihan ehdotonta luettavaa Slaughterin faneille.

Kiitos arvostelukappaleesta HarperCollinsille!

Englanninkielinen alkuteos The Last Widow, 2019.
Suomentanut Päivi Paju.
Kustantaja HarperCollins, 2020. 552 sivua.