CollageMaker_20200127_140055839.jpg

Vuoden ensimmäinen kuukausi on kiitänyt loppuunsa. Viime vuonna luin ja kuuntelin keskimäärin 10,5 kirjaa kuukaudessa ja sama tahti tuntuu jatkuvan tänäkin vuonna. Tammikuussa luin kahdeksan kirjaa sekä lisäksi kuuntelin kolme äänikirjaa. Yhteensä yksitoista kirjaa.

Tammikuussa luin viime vuoden puolella saapuneita arvostelukappaleita. Vuoteni käynnistyi viiden tähden true crime -kirjalla, Michelle McNamaran Katoan yön pimeyteen, joka on tositarina McNamaran pakkomielteestä jäljittää Kaliforniassa kauhua herättänyt Golden State Killer. E. O. Chirovicin Pahaa verta -trilleri on kuin mutkikas palapeli, jossa palat eivät aluksi tunnu sopivan yhteen, mutta lopussa palapelin palaset loksahtavat paikoilleen. Tess Gerritsenin Hahmot yössä on kauhujännäri, jossa nainen muuttaa vanhaan merenrantataloon ja löytää itsensä mysteerin keskeltä. Jenny Colganin Uusia lukuja ja onnellisia loppuja on heppoista hömppää kiertävän kirjakaupan perustavasta naisesta, ihanan hyväntuulista ja lämminhenkistä luettavaa. Ruth Hoganin Kadonneiden tavaroiden vartija on niin ikään brittiläistä viihdekirjallisuutta, ei kuitenkaan liian siirappista ja ällömakeaa hempeilyä. Kaikista arvostelukappaleista löydät blogistani totutusti oman postauksensa.

Löysin uuden dekkarisarjan kuunneltavakseni. Christina Larssonin Viides Mooseksen kirja on ensimmäinen osa sarjasta, jonka pääosassa on rikoskomisario Ingrid Bergman ja vakavan rikollisuuden tutkintayksikön tiimi. Poliisit yrittävät kasata pienistä tiedonmurusista ehjän kokonaisuuden ja hoitaa tutkinnan kunnialla maaliin. Äänikirja on ihan viihdyttävää kuunneltavaa, vaikkakin kuuntelija on koko ajan harmillisen monta askelta poliiseja edellä. Toivottavasti dekkarisarjan seuraavassa osassa poliisit ovat nopeaälyisempiä.

Michelle McNamaran Katoan yön pimeyteen oli tammikuun ainoa viiden tähden kirja. Muuten kuukausi oli melkoisen tasapaksua. Monta ihan kelvollista kolmen tähden kirjaa, lisäksi pari kahden tähden romskua. Plääh. Toivottavasti helmikuussa lukulistalleni osuisi enemmän niitä neljän ja viiden tähden kirjoja.

Tammikuun kirjat:
1. 📘 Michelle McNamara: Katoan yön pimeyteen ⭐ 5/5
2. 🎧 Christina Larsson: Viides Mooseksen kirja ⭐ 3/5
3. 📘 E. O. Chirovici: Pahaa verta ⭐ 3/5
4. 🎧 Hyppe Salmi: Aaltoja ja asiattomuuksia ⭐ 2/5
5. 📘 Tess Gerritsen: Hahmot yössä ⭐ 3/5
6. 📘 Jenny Colgan: Uusia lukuja ja onnellisia loppuja ⭐ 3/5
7. 📘 Paula Noronen: Yökoulu ja vaarallinen operaatio ⭐ 2/5
8. 🎧 Costello & Richards: Veitsenterä vedessä ⭐ 3/5
9. 📱 Mark Manson: Kaikki menee päin h*lvettiä ⭐ 3/5
10. 📘 Ruth Hogan: Kadonneiden tavaroiden vartija ⭐ 3/5
11. 📱 Matti Vuento: Virukset – Näkymättömät viholliset ⭐ 3/5

Luetut.netiä voi seurata Facebookissa ja Instagramissa sekä Goodreadsissa.