IMG_20200118_192831_011.jpg

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Haluan että minulla on kirjoja ympärilläni. Että voisin suositella niitä muille: sopivia kirjoja niille, joilla on sydänsuruja, ja niille, jotka ovat onnellisia. Ihmisille, jotka odottavat innoissaan lomaa, ja ihmisille, jotka haluavat tietää, etteivät ole yksin maailmankaikkeudessa, ja kirjoja lapsille, jotka rakastavat apinoita, ja, no, oikeastaan ihan kaikkea.

Sain muutama viikko sitten ennakkokappaleen skotlantilaisen Jenny Colganin viihderomaanista Uusia lukuja ja onnellisia loppuja. Kirja ilmestyy 20.1.2020. Romanttinen hömppä ei ole ihan sitä minun ominta aluettani, mutta joskus on hyvä hypätä mukavuusalueensa ulkopuolelle ja tuulettaa päätään lukemalla jotain ihan erilaista. Ja jos kirjan keskiössä on kirjakauppa, ei kai kirja voi olla ihan huono!

Kolmekymppinen kirjastonhoitaja Nina Redmond joutuu työttömäksi, kun pieni sivukirjasto suljetaan Birminghamissa. Ujo Nina päättää kerrankin repäistä ja olla rohkea. Hän toteuttaa unelmansa omasta kirjakaupasta. Hän ostaa pakettiauton, muuttaa Skotlantiin ja perustaa kiertävän kirjakaupan.

Juoni on loppujen lopuksi oikeastaan jokseenkin yksinkertainen. Yllätyksetönkin. Päähenkilö jää melko ohueksi, en ihan saanut Ninan persoonallisuudesta kiinni. Moniin sivuhenkilöihinkin olisin halunnut tutustua paremmin, tietää heistä enemmän. Mutta, niin heppoista hömppää kuin tämä onkin, pidin silti kovasti kirjasta. Viihdyin ja nautin.

Jenny Colganin Uusia lukuja ja onnellisia loppuja kietoutuu lukijan ympärille kuin hellä ja lämpöinen syleily. Ihastuttava kirja! Kevyttä, hyväntuulista ja lämminhenkistä luettavaa. Todellinen hyvän mielen romaani!

Gummerus suomentaa Jenny Colganin romaaneja nyt tiiviissä tahdissa. Seuraava kirja Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua ilmestyy kesällä 2020. Auringonsäteitä ja vuoroveden vaiheita alkuvuodesta 2021. Oi miten ihanat nimet ja kansikuvat näillä kirjoilla onkaan!

Kiitos arvostelukappaleesta Gummerukselle!

Englanninkielinen alkuteos The Little Shop of Happy Ever After, 2014.
Suomentanut Paula Takio.
Kustantaja Gummerus, 2020. 360 sivua.