CollageMaker_20191230_180833597.jpg
Luetut.netin tykätyimmät kuvat Instagramissa vuonna 2019

Vuosi 2019 oli paras kirjavuosi moneen vuoteen. Luin 81 kirjaa ja kuuntelin 45 äänikirjaa, yhteensä 126 kirjaa. Luettujen kirjojen osuus kaikista kirjoista oli siis 64,3 % ja äänikirjojen 35,7 %. Yksi kirja 2,9 päivässä. Eniten ahmin kirjoja tammi- ja helmikuussa sekä syyskuussa, vähiten lokakuussa. Toukokuussa ja elokuussa en kuunnellut yhtään äänikirjaa.

Olen kirjablogannut säännöllisesti alkaen alkuvuodesta 2004. Muutama vuosi sitten Luetut.net muutti tänne WordPressiin. Keskustelut ovat nykyään pitkälti siirtyneet Instagramin ja Facebookin puolelle, mutta blogin puolellakin on yhä mukavasti sivunäyttöjä. Lämmin kiitos teille ihan jokaiselle blogini lukijalle! Vuoden 2019 Luetut.netin luetuin juttu on ollut Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni. Toiseksi luetuimpana on Sofie Sarenbrantin Avoimet ovet ja kolmantena Kate Mortonin Kellontekijän tytär. Myös Max Seeckin Uskollinen lukija ja Alex Michaelidesin Hiljainen potilas ovat keränneet sankoin joukoin lukijoita.

Sain ilon lukea muutamia viiden tähden kirjoja vuoden 2019 aikana. Ehkäpä vuoden parhaimman tittelin ansaitsee Camilla Greben Horros, mutta viiden tähden kirjoista mainittakoon myös kotimaiset Arttu Tuomisen Verivelka ja Tuire Malmstedtin Mykkä taivas.

Vuonna 2020 aion nauttia kirjoista ja lukemisesta. Omaa kiirettä ja stressiä vähentääkseni bloggaan jatkossakin vain arvostelukappaleista, muut kirjat pääsevät esille kuukausittaisissa koostepostauksissa. Ja tämän blogin lisäksi Luetut.netiä voi yhä seurata niin Facebookissa ja Instagramissa kuin myös Goodreadsissa.

Lukuisaa kirjavuotta 2020 teille kaikille! ❤