IMG_20191230_122115_272.jpg

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Esineen tuntu, muoto – tiedän hetkessä, mitä pussissa on.
Sisälläni kuplii inhottava tunne, aivan kuin tietäisin, mitä on tapahtumassa, mutta en voi estää sitä. Juuri nyt maailmani on ehjä, mutta se hajoaa hetken kuluttua.
Avaan pussinsuun taitokset. Sormeni vapisevat.
Avaan pussin.
Katson sisään. Siinä se on.
Ase.

Stephanie Maddox yrittää tasapainotella työn ja äitiyden kanssa. Stephanie työskentelee päällikkönä sisäisen tutkinnan osastolla FBI:ssa, mutta samaan aikaan Stephanie on myös 17-vuotiaan pojan yksinhuoltajaäiti. Steph on usein huolissaan pian pois kotoa muuttavasta pojastaan, mutta toden teolla hän saa aihetta huoleen, kun hän löytää Zacharyn huoneesta aseen. Ja pian sisäisen terrorismin osaston agentti koputtaa heidän kotitalonsa oveen.

Yhdysvaltalaisen Karen Clevelandin ensimmäisessä jännärissä Koko totuus neljän lapsen äiti sai selville aviomiehensä hurjan salaisuuden. Jatko-osa Totuuden tuolla puolen jatkaa samalla teemalla. Tällä kertaa yksinhuoltajaäidille paljastuu ikäviä asioita omasta teini-ikäisestä pojastaan.

Karen Cleveland on työskennellyt terrorismin tutkijana niin CIA:ssa kuin myös FBI:ssa, joten hän tuntee varmasti hyvin trillerinsä maailman. Totuuden tuolla puolen ei kuitenkaan oikeastaan ole mikään agenttijännäri, vaan pikemminkin trilleri äidistä joka on valmis tekemään kaikkensa suojellakseen poikaansa ja paljastaakseen synkän totuuden.

Totuuden tuolla puolen on Clevelandin esikoisromaanin tapaan vangitseva ja nopeatempoinen trilleri. Eihän tätä pitkäksi aikaa malttanut laskea käsistään. Lyhyet luvut ja jatkuvasti paljastuvat uudet koukut pitävät lukijan mielenkiinnon tiukasti kiinni kirjan tapahtumissa. Ihmisiä kuolee, mutta väkivallalla ei mässäillä. Hetkittäin jännäri on vaarassa hajota sekavaksi säntäilyksi ja samojen asioiden pyörittelyksi, mutta Cleveland onnistuu pitämään paketin jokseenkin hyvin kasassa.

Mutta kirjan loppu. Koko totuuden loppuratkaisu jakoi mielipiteitä, eikä myöskään Totuuden tuolla puolen -romaanin epilogi ole miellyttänyt kaikkia. Minulle kirjassa selitettiin tarpeeksi, pystyn hyväksymään kirjan lopun, mutta en siltikään oikein pidä siitä. Mutta lue itse ja muodosta oma mielipiteesi.

Kiitokset arvostelukappaleesta Gummerukselle!

Englanninkielinen alkuteos Keep You Close, 2019.
Suomentanut Maija van de Pavert.
Kustantaja Gummerus, 2019. 365 sivua.