IMG_20191208_133744_039_20191208140340800.jpg

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta.

Karin Slaughter on yksi isoimmista lemppareistani, hänen uutuuskirjansa pääsee aina lukulistalleni. Niinpä tietysti pyysin arvostelukappaleena myös Karin Slaughterin ja Lee Childin Puhdasta kultaa -jännärin. Will Trent kohtaa Jack Reacherin, mielenkiintoista! Mutta enpä arvostelukappaletta pyytäessäni hoksannut, että tämähän onkin pienoisromaani.

Will Trent on peitehommissa Fort Knoxissa, hän tutkii parinkymmenen vuoden takaista poliisin murhaa. Myös Jack Reacher on Fort Knoxissa, hän yrittää paljastaa vaarallisen rikollisringin. Miesten tiet kohtaavat. Will Trent ja Jack Reacher eivät pidä toisistaan, molemmilla on omat salaisuutensa, mutta he yrittävät hetken tehdä yhteistyötä.

Minulla vie yleensä sen 50-100 sivua päästä kirjan maailmaan sisään. Pienoisromaanissa on se vika, että kun minä alan päästä vauhtiin, kirja jo saman tien loppuukin. Miehet ehtivät joutua pariin kiperään paikkaan, mutta tilanteet hoituvat nopeasti. Henkilöhahmoihin ei ehditä kunnolla tutustua, ja jännite jää harmillisen ohueksi. Valitettavasti on pakko sanoa, että muihin Slaughterin kirjoihin verrattuna Puhdasta kultaa on melkoinen pettymys.

Kirjassa on vielä runsaasti sivuja jäljellä, kun Puhdasta kultaa yllättäen päättyy. Tarina on vain noin 90-sivuinen. Sen jälkeen muutama sivu on varattu Will Trentin haastattelulle, joka ei liity mitenkään pienoisromaanin tapahtumiin. Loput kirjan 35 sivusta tarjoilee maistiaistia Karin Slaughterin maaliskuussa suomeksi ilmestyvästä Viimeinen leski -romaanista.

Kiitos arvostelukappaleesta HarperCollinsille!

Englanninkielinen alkuteos Cleaning the Gold, 2019.
Suomentanut Virpi Kuusela.
Kustantaja HarperCollins, 2019. 139 sivua.