CollageMaker_20191028_075520542.jpg

Lokakuussa luin harmillisen vähän, koska migreeni ja väsymys verottivat lukuaikaani rankasti. Syyslomaviikon ansiosta kuukauden kirjasaldo kasvoi parilla kirjalla, mutta lokakuusta tuli silti tämän vuoden surkein lukukuukausi. Luin kolme arvostelukappaletta sekä yhden e-kirjan ja lisäksi kuuntelin kolme äänikirjaa. Yhteensä seitsemän kirjaa.

Lukemani arvostelukappaleet olivat tässä kuussa kaikki erinomaisia. Clare Mackintoshin Lopun jälkeen kertoo sydäntäsärkevän kauniin tarinan vakavasti sairaasta parivuotiaasta pojasta sekä tämän vanhemmista, vaikeasta päätöksestä ja surusta. Alex Northin Kuiskaaja kiskoo lukijan heltymättömästi mukaansa ja vie Featherbankin kylään keskelle kauhistuttavia tapahtumia, todellisessa elämässä vaanivan sarjamurhaajan aiheuttamaa kauhua yhdistettynä yliluonnollisempiin aineksiin. C. J. Tudorin Paluu pimeästä on kauhuromaani kurjasta englantilaisesta kaivoskylästä, jossa kuolema on peloista pienin. Arvostelukappaleista löydät blogistani totutusti myös pidemmät postaukset.

Tietokirjoja luin lokakuussa vain yhden. Hannah Fryn Hello world – Kuinka selviytyä algoritmien aikakaudella on suositeltavaa luettavaa meille kaikille, jotka käytämme kauppojen kanta-asiakaskortteja, Facebookia, Netflixiä ja Googlea. Algoritmit vaikuttavat ja näkyvät meidän jokaisen elämässä joka päivä. Hannah Fry kertoo, miten algoritmeja voidaan hyödyntää esimerkiksi poliisivoimissa ja lääketieteessä. Mutta täydellistä algoritmia ei ole olemassakaan, algoritmit tekevät virheitä, ja maailma tarvitsee yhä ihmisiä. Helppolukuinen ja mielenkiintoinen kirja algoritmien hyödyistä ja haitoista.

Äänikirjoista voisin nostaa esiin erityisesti yhden erinomaisen kotimaisen. Hanna Morren Tuonen tahto on synkkä ja surumielinen romaani Tytistä ja Timosta, joiden elämä musertuu, kun tytär jää suojatiellä rattijuopon auton alle. Kuuntelin äänikirjan yhdeltä istumalta. Pidin kovasti siitä, että naislukija kertoi tarinaa Tytin näkökulmasta ja mieslukija antoi äänen Timolle. Väkevä ja voimakas romaani vanhemmuudesta, lapsen kuolemasta, musertavasta surusta, parisuhteesta ja mielen järkkymisestä. Huh, millaisiin tunnelmiin Hanna Morre minut vei!

Lokakuussa luettavakseni osui liian monta romaania kuolleista lapsista. Clare Mackintoshin Lopun jälkeen ja vakavaan sairauteen menehtynyt poika. Leila Slimanin Kehtolaulu ja lastenhoitajan surmaamat lapset. Hannan Morren Tuonen tahto ja rattijuopon auton alle menehtynyt tyttö. Alex Northin Kuiskaaja ja sarjamurhaajan sieppaamat pojat. C. J. Tudorin Paluu pimeästä ja taas lisää kuolleita lapsia. Toivottavasti marraskuun kirjoissa ei tapeta näin paljon lapsia!

Lokakuun kirjat:
100. 📘 Clare Mackintosh: Lopun jälkeen ⭐ 4/5
101. 🎧 Leila Slimani: Kehtolaulu ⭐ 3/5
102. 🎧 Outi Pakkanen: Helmimies ⭐ 2/5
103. 🎧 Hanna Morre: Tuonen tahto ⭐ 4/5
104. 📘 Alex North: Kuiskaaja ⭐ 4/5
105. 📱 Hannah Fry: Hello world ⭐ 4/5
106. 📘 C. J. Tudor: Paluu pimeästä ⭐ 4/5