CollageMaker_20190731_105658535.jpg

Vietin koko heinäkuun kesälomalla. Etukäteen ajatellen kuukaudesta olisi siis pitänyt tulla vuoden paras lukukuukausi. Mutta lomalla päivät täyttyivät muista kivoista puuhista, enkä monena päivänä tarttunut kirjaan ollenkaan. Alkukuusta kuuntelin nopeassa tahdissa kaksi äänikirjaa, mutta sen jälkeen äänikirjat saivat väistyä painettujen ja sähköisten kirjojen tieltä. Heinäkuussa siis vain kaksi kuunneltua äänikirjaa. Lisäksi luin kuusi arvostelukappaletta sekä kolme e-kirjaa ja yhden kirjastosta lainatun kirjan. Yhteensä kaksitoista kirjaa.

Heinäkuuhun ei osunut yhtään todellista timanttia, mutta monta hyvää kirjaa luin heinäkuun aikana. Voisin suositella vaikkapa Emelie Scheppin Kadonnutta poikaa, dekkarisarjan neljäs osa jatkaa vanhalla tutulla linjalla, säpinää riittää jatkuvalla syötöllä, yllättäviä juonenkäänteitä ja teräviä koukkuja. Roope Lipastin Jälkikasvukausi on osuvasti ja humorisesti kerrottu tarina perheestä, jossa aikuiset ihmettelevät reippaan pojannassikan tilalle yhtäkkiä ilmestynyttä kiroilevaa teiniä. Alan Bradleyn Kuolon kultaiset kiehkurat on kymmenes osa ihastuttavasta Flavia de Luce -dekkarisarjasta, ahmin kirjan lähes yhdeltä istumalta. Liane Moriartyn Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista ei ole parasta Moriartya, mutta siitäkin huolimatta romaani tarjoaa hykerryttävän herkullista lukuhetkiä.

Tämä on erinomainen kirjavuosi! Viime vuonna eli 2018 minä luin ja kuuntelin yhteensä 71 kirjaa, vuoden 2017 saldo oli 72 kirjaa, vuonna 2016 luin 65 kirjaa. Nyt tämä vuosi on vasta heinäkuussa, silti olen jo ehtinyt ahmaista enemmän kirjoja kuin viime vuonna koko vuoden aikana! Mitään lukutavoitteita en ole tälle vuodelle asettanut, en halua suorittaa harrastustani, mutta silti olen kieltämättä ilahtunut. Ehkäpä tänä vuonna pääsen pitkästä aikaa yli sadan kirjan tahtiin?!

Heinäkuun kirjat:
66. 🎧 Jørn Lier Horst: Hylkiöt ⭐ 4/5
67. 🎧 Anna Jansson: Sokea hetki ⭐ 2/5
68. 📘 Louise Penny: Kuolema kiitospäivänä ⭐ 3/5
69. 📘 Sofie Sarenbrant: Osasto 73 ⭐ 3/5
70. 📘 Emelie Schepp: Kadonnut poika ⭐ 4/5
71. 📘 Jarkko Vehniäinen: Kamala luonto – Anna haukku! ⭐ 2/5
72. 📘 Roope Lipasti: Jälkikasvukausi ⭐ 4/5
73. 📘 Alan Bradley: Kuolon kultaiset kiehkurat ⭐ 4/5
74. 📱 Lucinda Riley: Seitsemän sisarta ⭐ 3/5
75. 📱 Saku Tuominen: Hyvä elämä – Lyhyt oppimäärä ⭐ 4/5
76. 📱 Sanna Aulankoski & Maaret Lundahl: Voimat takaisin – Tietoa ja dialogia työuupumuksesta ⭐ 3/5
77. 📘 Liane Moriarty: Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista ⭐ 4/5