kirja16_bloggaajat.jpg

Lauantaina 29.10.2016 kello herätti aamulla jo neljältä, hyppäsin Porista 5.20 lähtevään junaan, jotta ehtisin yhdeksäksi Helsingin Kirjamessuille. Takaisin kotiin juna lähti Pasilan asemalta vasta kello 19.12, joten olin kirjamessureissullani lauantaina aamuvarhaisesta iltamyöhään.

img_20161029_053640.jpg

En halunnut tehdä etukäteen kovin tarkkaa aikataulutusta messupäivälleni, joten päivän ainoa ”pakollinen” ohjelma oli WSOY:n ja Tammen järjestämä bloggariaamiainen, jossa aamupalan ohessa sai kuunnella mielenkiintoisia kirjailijahaastatteluita. Paikalla olivat Hannu Mäkelä, Riitta Jalonen, Claes Andersson, Anja Snellman ja Tuula-Liina Varis. Myönnän lukevani liian vähän kotimaista kirjallisuutta, mutta sekä Tuula-Liina Variksen Huvila että Riitta Jalosen Kirkkaus herättivät mielenkiintoni ja otin molemmat kirjat kotiin luettavakseni. Kirjailijahaastattelujen jälkeen oli vielä lyhyt BookBeatin esittely.

sam_4897

Lopun lauantaipäivästä lähinnä haahuilin ympäriinsä Messukeskuksessa. Kuvattavaa olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta menin niin sekaisin messuhuumasta, että unohdin räpsiä valokuvia kirjoista ja kirjailijoista. Paikalla oli myös runsaslukuisesti aktikvariaatteja. Kirjamessujen kanssa samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettiin Viini ja ruoka -messut, mutta siellä oli lauantai-iltapäivällä sellainen väenpaljous, että vilkaisin vain osan viini- ja ruokatarjonnasta enkä maistellut mitään.

sam_4898

sam_4900