lukumaraton2016

Jippii! Blogistanian kesälukumaraton 2016 on täällä! Tänä vuonna kesälukumaratonia emännöi Minna Vuo-Cho Ja kaikkea muuta -blogissaan, ja upean kuvan on suunnitellut Niina Tolonen. Lukumaratoniin ilmoittautuneita on tällä hetkellä ennätykselliset lähes yhdeksänkymmentä innokasta lukijaa, ja mukaan ehtii käydä ilmoittautumassa vielä sunnuntain aikana.

Säännöt:

  1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.
  2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan tahansa ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että eimmäisaika on 24h. (Esim. aloitus 10.7. klo 18:00 -> ja lopetus 11.7. klo 18:00) Maratonin saa aloittaa halutessaan myös jo 9.7., kunhan osa maratonista luetaan 10. päivän puolella. Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo-, yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.
  3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa (tai lukumaratonin lähtölaukauspostauksen kommenteissa). Kirjataan mielellään myös luetut kirjat.
  4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa!
  5. Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin kuluessa. Varsinkin tulosartikkeli linkitetään lukumaratonin lähtölaukauspostaukseen, mutta muutkin toki saa.
  6. Lukumaratonin hashtagina somessa on #lukumaraton.

2016-07-09-22.03.53.jpg.jpg

Kello 00.00. Kirjat on valittu lukumaratonille. Uudet kirjanmerkit on askarreltu. (Mikäli itsekin kaipailet käteviä kulmakirjanmerkkejä, käy nappaamassa ideoita postauksestani.) Umodel-lukuteline tuo helpotusta lukijan väsyneille käsille ja hartioille. (Ennen kuin innostutte kirjatelineestä enempää, joudun surukseni ilmoittamaan, että tämän kotimaisen mahtavuuden valmistus on valitettavasti lopetettu eikä Umodelia saa enää mistään.)  Lukumaraton alkaa än yy tee N Y T !

Kello 11.00. Luin yöllä loppuun psykologisen trillerin, Mary Kubican Pretty Baby – Kuinka pitkälle olet valmis menemään, joten siitä minulle kertyi 220 sivua. Tänään en ole vielä edes avannut kirjaa. Lapseni nimittäin rakastaa laiskoja aamuja, ja nyt kesälomaviikkojen aikana minunkin unirytmini on pahasti lipsahtanut laiskojen aamujen puolelle. Lukutavoitteeni tälle maratonille on kuitenkin vaatimaton, vain 400 sivua, joten olen surutta laiskotellut tämän aamun. Nyt on dvd pyörimässä lapselle viihdykkeeksi, ja minä painun ulos nauttimaan auringosta, kahvista ja Caroline Erikssonin Kadonneet-trilleristä.

Kello 15.00. Lukuvauhtini ei päätä huimaa, mutta nyt on luettu toinenkin psykologinen trilleri, Caroline Erikssonin Kadonneet. Olin asettanut itselleni maratonille tavoitteeksi 400 sivua, joten näiden luettujen 450 sivun myötä tavoitteeni on täytetty ja kaikki loppu on vain plussaa. Kahden psykologisen trillerin jälkeen jotain muuta, seuraavaksi lukuun lähtee Kim van Alkemaden Lapsi nro 8.

Kello 18.00. Olen äitiyden myötä tottunut lukemaan kirjaa pienissä pätkissä, ja nämä lukumaratonit ovat minulle hyvää keskittymiskyvyn koettelua. Yllättävän hankalaa keskittyä kolmanteen romaaniin samana päivänä, kun kahden edellisen kirjan tapahtumat pyörivät vielä voimakkaasti mielessä. Niinpä maratonin viimeinen kirja Kim van Alkemaden Lapsi nro 8 on edistynyt aika hissukseen.

Kello 23.00. Olen yllättynyt, miten paljon olen lukenut! Yhteensä 675 sivua! En olisi ikinä uskonut, että saan luettua yhden kirjan loppuun, yhden kirjan kokonaan ja vielä aloitettua hyvän matkaa yhtä kirjaa. Jee!