img_20160708_150855.jpg

Pari vuotta sitten löysin netistä ohjeen paperista taiteltaviin kulmakirjanmerkkeihin ja väsäsin niitä silloin itselleni jokusen. Paperi ei kuitenkaan ole ikuinen materiaali, vaan ajan myötä ahkerassa käytössä kirjanmerkit nuhjaantuvat. Siispä minulla oli hyvä syy taitella itselleni paperista uusia kirjanmerkkejä!

Ohjeen kulmakirjanmerkkien taitteluun olen napannut Origami Tutorials -blogista, ohje löytyy nimellä Book corner bookmark. Tarvitset vain neliönmuotoisen palan paperia.  Itse olen todennut hyväksi noin 15 x 15 cm kokoisen paperin, koska muuten valmiista kirjanmerkistä tulee mielestäni turhankin pieni. Ohje on selkeä, ja kun yhden kirjanmerkin on saanut taiteltua valmiiksi, seuraavien tekeminen käy jo hyvinkin joutuisasti. Valmis kirjanmerkki pysyy nätisti kasassa ilman liimaa, joten älä turhaan liimaile paperin taitoksia kiinni.

2016-07-08-14.03.59.jpg.jpg

Olen pari vuotta sitten askarrellut liudan muitakin kulmakirjanmerkkejä. Tally’s Treasuryn ohjeella saa kirjansa kulmaan lystikkään torahampaisen hirviökirjanmerkin, lontoolaisen Cristina’s Ideas -blogin ohjeilla valmistuu vaikkapa pitkäkorvainen pupukirjanmerkki, hauskasti nimetyn blogin The Cheese Thiefin ohjeella voi vanhan kirjan sivusta taitella ihanan sydänkirjanmerkin. Minä kuitenkin pidän eniten yksinkertaisista jutuista, ja käytössä simppeli origamikirjanmerkki on tuntunut kätevämmiltä.