picsart_07-02-09.13.11.jpg

Päivi Vesala on kempeleläinen Vedic Art -taiteilija ja graafinen suunnittelija. Hänen kauniita töitään pääsee ihastelemaan sekä Instagramissa että Facebookissa, ja ilmaisia värityskuvia on tulostettavissa Vesalan kotisivuilla osoitteessa http://www.paivivesala.com/varityskuvia. Marraskuussa 2015 Vesalalta ilmestyi ensimmäinen värityskirja Mielikuvia vol 1 (lisää aiemmassa postauksessani), ja nyt kesäkuussa 2016 heti kesälomani alkajaisiksi postipoika kiikutti minulle painotuoreen Mielikuvia vol 2 -värityskirjan. Kiitos arvostelukappaleesta taas BoDille!

picsart_06-27-03.10.09.jpg

Päivi Vesalan Mielikuvia vol 1 ja 2 ovat kumpainenkin kierreselkäisiä kirjoja, kooltaan hieman A4-kokoa pienempiä, ja värityskuvat ovat vain yhdellä puolen sivua. En ole törmännyt muihin kierreselkäisiin aikuisten värityskirjoihin, vaikka tämähän on varsin mainio sidosasu värityskirjalle. Kirjan taitoksen kanssa ei tarvitse taistella, joten Mielikuvia-kirjat soveltuvatkin oivallisesti väritettäväksi vaikkapa kesälomareissulla rannalla tai junassa.

Olen voimakas värittäjä, haluan vahvoja värejä. Niinpä olen monien aikuisten värityskirjojen kanssa joutunut pettymään, kun värit menevät paperista läpi ja suttaavat pahimmassa tapauksessa parikin seuraavaa sivua. Onneksi Vesalan Mielikuvia-värityskirjoissa väritettävät kuvat on painettu vain sivun toiselle puolelle. Mutta Mielikuvia vol 2 on ilmeisesti painettu huonommalle paperille kuin Mielikuvia vol 1, sillä tällä kertaa Stabilon kuitukärki- ja huopakynät menivät valitettavasti paperista läpi ja suttasivat seuraavan värityskuvan. Ongelman voi toki ratkaista laittamalla väritettävän sivun alle suojapaperin, mutta minä ehdin väritellä montaa kuvaa ennen kuin huomasin värityksieni menneen läpi. Ärrinmurrin. Paperi tuntuu olevan paitsi ohuempaa myös huokoisempaa, ja pieniä kuvioita värittäessä Stabiloiden jälki leviää usein rumasti ennen kuivumistaan. Päivitys 25.7.2016. BoDissa arveltiin, että painossa on todennäköisesti käynyt lapsus värityskirjan kanssa ja kirjaan olisi vahingossa livahtanut ohuempaa paperia. Sain uuden kappaleen Mielikuvia vol 2 -värityskirjaa ja ilokseni huomasin paperilaadun olevan nyt samaa kuin aiemmassa Mielikuvia vol 1 -värityskirjassani. Stabilot eivät mene paperista läpi eivätkä myöskään leviä paperilla. Mahtavaa!

Mielikuvia vol 2 sisältää väritettävää moneen makuun. Osa piirroksista on vahvoja graafisia viivoja, osa taas on täynnä herkempiä pikkuisia yksityiskohtia. Kiemuroita, koukeroita. Aaltoja, laineita. Mandaloita ja muita kukkamaisia kuvioita. Pyykkejä roikkumassa narulla, simpukoita hiekkarannalla, kaloja uimassa meressä, kumisaappaat vesisateessa, maitolaituri metsän reunassa. Minua viehättävät erityisesti kuvat, jotka ensisilmäyksellä näyttävät esimerkiksi kukkaniityltä, mutta tarkemmin kuvaa katsottuaan siitä löytääkin muun muassa pöllön ja perhosen.

2016-07-03-23.26.21.jpg.jpeg

Kehuin aiemmin Päivi Vesalan Mielikuvia vol 1 -kirjan olevan kotimaisten värityskirjojen aatelia ja voin sanoa samaa myös Mielikuvia vol 2 -kirjasta. Molemmat kirjat tarjoavat ihanan laajan kattauksen väritettävää, koukeroisista abstrakteista piirroksista suloisiin luontoaiheisiin kuviin. Aivan ihania värityskirjoja!