IMG_20160209_181855
Catherine löytää yöpöydältään kirjan, jonka sisältö paljastaa Catherinen elämän kammottavimman salaisuuden. Salaisuuden jota ei hänen lisäkseen pitäisi yhdenkään elävän ihmisen tietää.

Joskus kirjaan jää välittömästi koukkuun, ensimmäisen luvun myötä. Renée Knightin Kenenkään ei pitänyt tietää on tällainen kirja. Enkä ole ainoa kirjaan koukuttunut lukija. Renée Knight on nimittäin jysäyttänyt esikoisromaanillaan melkoisen pommin – Kenenkään ei pitänyt tietää on maailmanlaajuinen menestys ja kirjan elokuvaoikeudet on myyty. En ihmettele, sillä Gillian Flynnin Kiltti tyttö ja Paula Hawkinsin Nainen junassa ovat myös olleet kuumaa kamaa maailmalla, ja Knightin kirja jatkaa samalla linjalla. Ovelasti rakennettua ja koukuttavaa jännitystä.

Paula Hawkinsin Nainen junassa ei onnistunut lyömään minua ällikällä, ja pelkäsin minulle käyvän samoin Knightin jännärin kanssa. Ja valitettavasti Kenenkään ei pitänyt tietää lupailee enemmän kuin loppujen lopuksi antaa. Moni on kehunut tätä maasta taivaisiin, mutta kenties minä olen lukenut jo liikaa psykologisia trillereitä, sillä koukuttavuudestaan huolimatta ei tämäkään ollut erityisen yllättävä. Eivätkä edes henkilöhahmot ja kerronta pelasta kokonaisuutta, vaan henkilöt ovat kaikki jokseenkin tympeitä ja ikäviä.

Englanninkielinen alkuteos Disclaimer, 2015.
Suomentanut Arto Schroderus. Kustantaja Otava, 2016. 319 sivua.