IMG_20160101_232930

Robert Galbraith on nimimerkki, jonka takaa löytyy Harry Potter -kirjoistaan tunnetuksi tullut brittiläinen naiskirjailija J. K. Rowling. Galbraithin dekkareiden päähenkilöinä häärivät yksityisetsivä Cormoran Strike ja hänen apulaisensa Robin Ellacott. Dekkarisarjasta on aiemmin julkaistu Käen kutsu ja Silkkiäistoukka. Pahan polku on kolmas osa Lontooseen sijoittuvasta Cormoran Strike -sarjasta.

Cormoran Striken apulainen Robin Ellacott saa kuriiritoimituksena paketin, jonka sisältä paljastuu katkaistu naisen jalka. Striken mieleen tulee heti neljä miestä, joista yksi voisi paketin lähettäjä. Poliisin keskittyessä tutkimaan juuri sitä epäiltyä, joka Striken mielestä on epätodennäköisin syyllinen, Strike ja Robin perehtyvät kolmen muuhun mieheen.

Olen pitänyt kaikista kolmesta Cormoran Strike -dekkarista, mutta jokainen kirja on ollut edellistä parempi ja tämän kolmannen myötä olen täysin myyty. Pahan polku käynnistyy räväkästi, jännite pysyy hyvin yllä, eikä juoni missään vaiheessa lipsahda liian ennalta arvattavaksi. Kuten kaikissa hyvissä dekkarisarjoissa, päähenkilöt alkavat tulla tutuiksi ja heidän elämänsä arkipäiväisetkin koukerot ovat aidosti kiinnostavia.

Mutta voi, millaiseen kohtaukseen Pahan polku päättyy! Miten ihmeessä maltan odottaa seuraavaa osaa kokonaisen vuoden?!

Englanninkielinen alkuteos Career of Evil, 2015.
Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kustantaja Otava, 2015. 430 sivua.